ΗΠΑ: ΤΟ ΙΚ δεν γνώριζε καν τους δράστες του μακελειού

0
3

 

Διαψεύδουν αμερικανικές πηγές ότι το Ισλαμικό Κράτος γνώριζε ποιοι ήταν οι δράστες του μακελειού στο Σαν Μπερναντίνο.

Πηγή προσκείμενη στην αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε την Παρασκευή, μετά τη διαρροή σχετικών φημών ότι τα στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας που ερευνούν την υπόθεση  δεν έχουν καμιά ένδειξη μετά την έρευνα στο σπίτι του ζευγαριού των δραστών ότι τα πρόσωπα αυτά συνδέονται με οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση στο εξωτερικό.

Η πηγή αυτή είπε ότι δεν υπάρχει τίποτε που να υποδεικνύει πως η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος «ήξερε καν ποιοι ήταν» οι δράστες.

Εξάλλου μια πηγή η οποία πρόσκειται στη σαουδαραβική κυβέρνηση δήλωσε ότι η Τασφίν Μαλίκ, που φέρεται να είναι το ένα από τα δύο πρόσωπα που διέπραξαν το μακελειό, δεν είχε προσελκύσει την προσοχή των αρχών το διάστημα που  ζούσε στη Σαουδική Αραβία.

Η πηγή ανέφερε πως η 27χρονη Μαλίκ δεν βρισκόταν σε οποιαδήποτε λίστα υπόπτων για διασυνδέσεις με την τρομοκρατία που καταρτίζουν οι σαουδαραβικές υπηρεσίες ασφαλείας και πρόσθεσε πως οι αρχές στο Ριάντ δεν είχαν κανέναν λόγο να θεωρούν πως είχε σχέσεις με εξτρεμιστικές οργανώσεις.