Υποδεχθείτε τους πρόσφυγες, είπε ο Ομπάμα με αφορμή την γιορτή των Ευχαριστιών

0
3

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε σήμερα το καθιερωμένο του μήνυμα για τη γιορτή των Ευχαριστιών στο οποίο συνέκρινε τους πρόσφυγες της σύγχρονης εποχής με τους προσκυνητές που έφθασαν πριν από αιώνες στην Αμερική και προέτρεψε τους συμπατριώτες του να υποδεχθούν τους πρόσφυγες.
Μεταξύ άλλων ανέφερε  ότι «…συγκινήθηκα από τη γενναιοδωρία των Αμερικανών που μου έγραψαν επιστολές και μου έστειλαν μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τις τελευταίες εβδομάδες και μου πρότειναν να ανοίξουν τις πόρτες των σπιτιών τους στους πρόσφυγες που φεύγουν για γλιτώσουν από τις βιαιότητες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος».

Πάντως στο δημόσιο διάλογο ενόψει των εκλογών του 2016 υπάρχουν αρκετοί που εκφράζουν φόβους έχουν αναζωπυρωθεί οι φόβοι ότι οι Τζιχαντιστές παρεισφρέουν μεταξύ των προσφυγικών ροών με στόχο να μεταβούν στις ΗΠΑ και να διαπράξουν επιθέσεις σε αμερικανικό έδαφος.
Απαντώντας σε αυτές τις ανησυχίες ο αμερικανός Πρόεδρος επισήμανε πως «κανείς πρόσφυγας δε μπορεί να διασχίσει τα σύνορά μας χωρίς να υποβληθεί στους αυστηρότερους ελέγχους ασφαλείας. Αυτή ήταν η κατάσταση πριν από το Παρίσι και αυτή είναι η κατάσταση τώρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here