Υπολειτουργεί ο ΟΚΑΝΑ λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης

0
8

Και τους θεραπευόμενους επηρεάζει η ελλιπής χρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ, καθώς η ποιότητα των υπηρεσιών μειώνεται, τη στιγμή που η ζήτηση είναι αυξημένη.

Η μισθοδοσία των εργαζομένων είναι εξασφαλισμένη, αν και η κρατική χρηματοδότηση των 19-21 εκατομμυρίων ευρώ υπολείπεται κατά περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ του ανελαστικού κόστους λειτουργίας του Οργανισμού.

Τη διευκρίνιση έκανε ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Ευάγγελος Καφετζόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την παρουσίαση του Φεστιβάλ Ζωής, που διοργανώνεται στη Νέα Παραλία, στη Θεσσαλονίκη, στις 10 Σεπτεμβρίου.

«Δεν θα κλείσουν βέβαια μονάδες του ΟΚΑΝΑ, αλλά όσο δεν λύνεται το πρόβλημα της χρηματοδότησης, μειώνεται η ποιότητα των υπηρεσιών» δήλωσε ο κ. Καφετζόπουλος, προσθέτοντας ότι θα προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση υπηρεσιών και δομών με στόχο την κάλυψη όλων των αναγκών.

Ανακοίνωσε μάλιστα, τη δημιουργία μίας Μονάδας άμεσης βοήθειας και υποστήριξης, το προσεχές διάστημα στη Θεσσαλονίκη, την ενίσχυση της ομάδας Streetwork, προκειμένου να λειτουργήσει διευρυμένα ως το τέλος του χρόνου και τη λειτουργία νέων θεραπευτικών μονάδων σε Δράμα, Καστοριά και Σέρρες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here