Ιράν: Η κυβέρνηση απαγορεύει σε ηθοποιό να εργάζεται επειδή φωτογραφίστηκε χωρίς χιτζάμπ

0
12

Σάλο έχει προκαλέσει στο Ιράν η περίπτωση της Sadaf Τaheriann, μιας ηθοποιού, που αποφάσισε να ανεβάσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram φωτογραφίες όπου φαινόταν η ίδια χωρίς να φορά χιτζάμπ- το χαρακτηριστικό κάλυμμα του κεφαλιού που επιβάλλεται στη χώρα.

Οι φωτογραφίες της δεν εξόργισαν μόνο τους συμπατριώτες της, αλλά και την κυβέρνηση του Ιράν, που της απαγόρευσε να εργάζεται αποκαλώντας την «ανήθικη».

«Ήμουν νευρική και ανήσυχη για το πώς οι άνθρωποι θα αντιδρούσαν στις φωτογραφίες μου. Το να θυμάμαι το παρελθόν μου, μου έδωσε αυτοπεποίθηση να αναρτήσω αυτές τις φωτογραφίες. Θυμάμαι ότι επισκέφθηκα πολλές κινηματογραφικές εταιρείες για να υπογράψω συμβόλαιο, αλλά άκουγα ακατάλληλα σχόλια για την εξωτερική μου εμφάνιση» σχολίασε η Sadaf, μιλώντας στο περσικό Voice of America.

Η ίδια μάλιστα κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από ανθρώπους που εργάζονταν στην ιρανική βιομηχανία του θεάματος, αποκαλύπτοντας ότι της προσέφεραν συμβόλαια, τα οποία περιείχαν τον όρο να συνευρίσκεται ερωτικά με κάποιον συνεργάτη της μία φορά τον μήνα.

«Λυπάμαι για τις αντιδράσεις τους και δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Θέλω να ζήσω σε έναν τόπο και με έναν τρόπο που με κάνει ευτυχισμένη» λέει η Sadaf, σχολιάζοντας τις προσβολές που άκουσε από τους συμπολίτες της.

Πλέον, έχει καταφύγει στο Ντουμπάι, όπου ελπίζει να κάνει νέα αρχή στην καριέρα της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here