Αναθεωρείται ο αριθμός των νεκρών στο Μεξικό – Αγνοούμενοι κι εγκλωβισμένοι – H τραγική σύμπτωση (BINTEO-EIKONEΣ)

0
106

 

Ο τραγικός απολογισμός από το χτύπημα του Εγκέλαδου μόλις 120 χλμ. από την πρωτεύουσα του Μεξικό, Πόλη του Μεξικό αναμένεται να αυξηθεί.

Οι νεκροί ανέρχονται στους 225, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες αναθεώρησαν προς τα κάτω τον αριθμό των θυμάτων, που ειπώθηκε ότι είχαν φθάσει στους 248, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για αγνοουμένους και εγκλωβισμένους.

Κτήρια κατέρρευσαν, κόσμος βγήκε στους δρόμους, παιδιά πανικοβλήθηκαν ενώ βρίσκονταν στα σχολεία που κατέρρευσαν. Συντρίμμια και ερείπια. Μία εκκλησία κατέρρευσε ενώ μέσα βρίσκονταν πιστοί που προσεύχονταν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 άτομα. Ανάμεσα στα κτήρια που κατέρρευσαν είναι κι ένα σουπερμάρκετ κι ένα εργοστάσιο, ενώ σημειώθηκε διαρροή αερίου και πυρκαγιές.

Ο πρόεδρος του Μεξικό, Εδουάρδο Πένια Νιέτο, σε βίντεο που μεταδόθηκε καλεί τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι μετά τον φονικό σεισμό.

Στους δρόμους των πόλεων προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο και τα ασθενοφόρα καθυστέρησαν να φθάσουν στον προορισμό τους καθώς χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σπεύδοντας να επιστρέψουν σπίτια τους και να διαπιστώσουν τις ζημιές.

Αργά την Τετάρτη στο 40% της πρωτεύουσας είχε κοπεί η ηλεκτροδότηση όπως και στο 60% της πόλης Μορέλος, συγκεκριμένα χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένουν 3,2 εκατ. νοικοκυριά.

Τουλάχιστον 25 άτομα σκοτώθηκαν σε δημοτικό σχολείο, από τα οποία τα 21 είναι παιδιά και τα 4 ενήλικες. Έντεκα παιδιά διεσώθησαν αλλά οι αρμόδιοι αναφέρουν πως άλλοι 30 μαθητές αγνοούνται ακόμη. Μέρος του τετραώροφου σχολείου κατέρρευσε τη στιγμή του σεισμού προκαλώντας πανικό.

Ο πρόεδρος επισκέφθηκε αμέσως το σχολείο όπου οι γονείς τον ενημέρωσαν ότι τα παιδιά τους αγνοούνται.

Επίσης, μέσα στην Πόλη του Μεξικό, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μοντερέι ανακοίνωσε τον θάνατο ενός φοιτητή του και τον τραυματισμό άλλων 40.

Εκεί που έγκειται η τραγική σύμπτωση είναι πως στις 19 Σεπτεμβρίου 1985 είχε συμβεί ο φονικός σεισμός με τους 10.000 νεκρούς στο Μεξικό. Λόγω της επετείου είχε γίνει άσκηση σεισμικής ετοιμότητας κάτι που θεωρείται ότι βοήθησε στην αντιμετώπιση της κατάστασης και στο να μην έχουμε τόσα θύματα.

Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι νεκροί αναμένεται να ξεπεράσουν τους 1.000.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here