ΙΚ – Συνεννοούνται «κάτω από τη μύτη» των αρχών – Κριτική στο telegram

0
14

 

Μέσω λογαριασμού που είχαν συστήσει στις αρχές του έτους στο telegram, μέλη του Ισλαμικού Κράτους, ειδικοί στην πληροφορική και στην «κυβερνο-ασφάλεια», δίνουν συμβουλές στα «αδέρφια» τους στο Βέλγιο.

Ο λογαριασμός που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2016 για να βοηθήσει τα μέλη και τους θιασώτες της τζιχάντ να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες των κρατών, απέστειλε σήμερα (Τετάρτη)  μήνυμα προς τα μέλη του με οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν και πως να συμπεριφέρονται μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Ιδού οι συμβουλές:

«Κρατήστε χαμηλό προφίλ μέχρι να καταλαγιάσουν τα πράγματα, μείνετε μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποφύγετε  το ίντερνετ, εκτός αν έχετε ειδικό λογισμικό κρυπτογράφησης».

Λίγο πιο κάτω οι μαχητές του ISIS προειδοποιούν τους συνεργούς τους στην Ευρώπη: «Οι δυνάμεις ασφαλείας θα δουλέψουν μέρα νύχτα ώστε να συλλάβουν κάποιον τζιχαντιστή στο Βέλγιο, να είστε έτοιμοι να αντιδράσετε» και συμπληρώνουν, «Μην πανικοβάλλεστε, διατηρείστε την ψυχραιμία σας και μείνετε επικεντρωμένοι στην επόμενη σας κίνηση».

Τα όσα συμβουλεύουν οι τζιχαντιστές του ISIS τα «αδέρφια» τους στην Ευρώπη έχουν ανησυχήσει τις αρμόδιες αρχές που διαβλέπουν πίσω από το μήνυμα τους, την έκκληση του ISIS προς τους ξένους μαχητές του να συνεχίσουν ακάθεκτοι το τρομοκρατικό τους έργο.
Το γκρουπ στο telegram έχει μέχρι αυτή την στιγμή 1600 μέλη, ενώ η υπηρεσία έχει δεχθεί έντονη κριτική από τη στιγμή που το χαλιφάτο επέλεξε το telegram, αφήνοντας το twitter, για να προπαγανδίσει τα μηνύματα του.

Στην ίδια ανάρτηση οι τζιχαντιστές επιμένουν:  «Αν είστε ειλικρινείς στην πρόθεση σας να υπηρετήσετε τον Αλλάχ, τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μπείτε στην κουζίνα σας και να κατασκευάσετε μια εκρηκτική συσκευή…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here