Ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο με 224 επιβάτες συνετρίβη το Σάββατο στη χερσόνησο του Σινά, λίγο μετά την απογείωσή του από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, στην Ερυθρά Θάλασσα, με προορισμό την Ρωσία. Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και 17 παιδιά.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος, σύμφωνα με ανακοίνωση που έστειλε στους υποστηρικτές του στο Twitter.

 

 

 

 

 

 

 

Η ανάληψη ευθύνης έγινε όμως και από την ιστοσελίδα Aamaq το οποίο δρα ως ένα ημι -πίσημο πρακτορείο ειδήσεων για τον ισλαμικό κράτος.

«Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους μπόρεσαν και κατέρριψαν ένα ρωσικό αεροπλάνο πάνω από την χερσόνησο του Σινά που μετέφερε πάνω από 220 Ρώσους σταυροφόρους. Σκοτώθηκαν όλοι, δόξα το θεό», αναφέρουν χαρακτηριστικά  στην ανακοίνωση.

Πάντως, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν ως πιθανότερο σενάριο της συντριβής το ενδεχόμενο μηχανικής βλάβης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στους επιβαίνοντες ήταν κυρίως οικογένειες που είχαν ταξιδέψει για τις διακοπές τους σε τουριστικό θέρετρο.

Ο Πούτιν εξέφρασε τα συλληπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και διέταξε τα υπουργεία να προσφέρουν άμεση συνδρομή στους συγγενείες εκείνων που σκοτώθηκαν, ενώ κήρυξε την 1η Νοεμβρίου εθνική ημέρα πένθους στη Ρωσία.

(Η φωτογραφία είναι αρχείου)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here