Ιskra: Κυβέρνηση «μνημονιακής κοπής με δεξιό και πασοκικό χρώμα»

0
7

Aιχμηρό άρθρο κατά της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης δημοσιεύει η ιστοσελίδα iskra.gr , η οποία απηχεί τις απόψεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στο κείμενο με τίτλο «πολυπληθής κυβέρνηση για ένα προδιαγεγραμμένο πρόγραμμα: το τρίτο Μνημόνιο» γίνεται λόγος για μια κυβέρνηση «μνημονιακής κοπής με δεξιό και πασοκικό «χρώμα»».

Το άρθρο έχει ως εξής:

Η νέα κυβέρνηση Τσίπρα εντυπωσιάζει κατ’ αρχάς με το πλήθος της, αφού περίπου ενσωματώνει στους κόλπους της το 1/3 σχεδόν της κοινοβουλευτικής της στήριξης.

Παρατηρητές μας έλεγαν ότι η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη για να εφαρμόσει ένα λεπτομερειακά προδιαγεγραμμένο και αυστηρά επιτηρούμενο πρόγραμμα, που είναι το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο.

Οι ίδιοι κύκλοι, πάντως, ερμήνευαν το πλήθος των υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών ως μια απέλπιδα προσπάθεια να ικανοποιηθούν οι όλο και αυξανόμενες φιλοδοξίες και να κρατηθούν κάπως οι ισορροπίες στο νέο μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Χαρακτηριστικό της νέας κυβέρνησης είναι η έντονη Πασοκοποίησή της, καθώς και η επίσης έντονη παρουσία των ΑΝΕΛ στους κόλπους της, ένα κόμμα σαφώς νεοφιλελεύθερου δεξιού προσανατολισμού.

Κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra ότι η νέα κυβέρνηση είναι εκ των πραγμάτων μια κυβέρνηση δεξιάς μνημονιακής κοπής και ειδικής αποστολής, η οποία θα τελεί σε διατεταγμένη υπηρεσία υπό τις εντολές και το άγρυπνο παρατηρητικό βλέμμα της τροϊκανής μνημονιακής χούντας.

Πιο συγκεκριμένα, η ειδική αποστολή της νέας κυβέρνησης Τσίπρα, η οποία εκφράζει τους μύχιους πόθους του εγχώριου, ευρωπαϊκού και υπερατλαντικού κατεστημένου, είναι να εμπεδώσει μια νέα μνημονιακή τάξη πραγμάτων στην πολιτική ζωή και την κοινωνία και να ξεμπερδέψει με το “βραχνά” του αντιμνημονίου στις πολιτικοοικονομικές αναμετρήσεις.

Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν ότι οι εμπνευστές αυτών των σχεδιασμών μάλλον κατασκευάζουν όνειρα θερινής νυκτός και ότι η νέα μνημονιακή σούπα στη Βουλή είναι ευκαιριακή και συγκυριακή και, παρά τη λαϊκή ψήφο της 20ης Σεπτέμβρη, γρήγορα θα αποδειχθεί ότι δεν έχει ανάλογο αντίκρυσμα στην κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here