Ισπανία: Μεγάλη αποχή απο τις κάλπες–Αποδοκιμάστηκε έντονα ο Πάμπλο Ιγκλέσιας

0
3

 

 Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία στην Ισπανία με την αποχή να φαίνεται πως θα είναι η μεγάλη νικήτρια των εκλογών. Μέχρι τις 15:00 ώρα Ελλάδας είχε προσέλθει στις κάλπες μόλις το 36,9% των ψηφοφόρων.

Η συμμετοχή αναμενόταν να μειωθεί σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές έπειτα από έξι μήνες διαπληκτισμών μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και καθώς αρχίζουν οι θερινές διακοπές.

Ένα νέο ποσοστό συμμετοχής πρόκειται να ανακοινωθεί γύρω στις 19:30 (ώρα Ελλάδας) ενώ οι κάλπες θα κλείσουν στις 21:00 (ώρα Ελλάδας), οπότε και θα δημοσιοποιηθεί το πρώτο exit polls.

Εξάλλου, ένταση προκλήθηκε στο εκλογικό τμήμα που προσήλθε για να ψηφίσει ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας με αρκετούς ψηφοφόρους να τον αποδοκιμάζουν άγρια.

Ο Ιγκλέσιας παρέκαμψε τη μακριά ουρά για να ψηφίσει με αποτέλεσμα ορισμένοι οπαδοί των κομμάτων UPyD και Vox, να διαμαρτυρηθούν έντονα φωνάζοντας: «Ο καθένας στη σειρά του» Οι αποδοκιμασίες στον ηγέτη των Podemos ήσαν τόσο έντονες, ώστε χρειάστηκε να επέμβει διακριτικά η αστυνομία για να πείσει τους αγριεμένους ψηφοφόρους να σταματήσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here