Ιταλία: H διαφθορά στοιχίζει στη δημόσια υγεία 6 δισ. ευρώ

0
12

 

Η εφημερίδα La Repubblica δημοσιεύει στοιχεία της κυβέρνησης της Ρώμης που αποδεικνύουν ότι η διαφθορά, η αναποτελεσματική οργάνωση και συνολικά οι σπατάλες αφαιρούν κάθε χρόνο από τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους της δημόσιας περίθαλψης 23,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, η διαφθορά αφαιρεί κάθε χρόνο 6 δισεκατομμύρια ευρώ από το δημόσιο σύστημα υγείας της Ιταλίας, σύμφωνα με στοιχεία ερευνητικών ινστιτούτων της χώρας. Η έρευνα βασίσθηκε στην συνεργασία 151 διευθυντικών στελεχών του ιταλικού συστήματος υγείας.

Είναι ενδεικτικό καταγγελίες πολιτών στην περιοχή του Σαλέρνο, στον ιταλικό Νότο, έφεραν χθες στο φως νέο σκάνδαλο: για να μπορέσουν να υποβληθούν σε εξετάσεις χωρίς να περιμένουν επί σειρά μηνών, ασθενείς, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες, αναγκάζονταν να «λαδώνουν» γιατρούς της νευρολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ρούτζι Ντ΄Αραγκόνα.

Ιθύνοντες του υπουργείου Υγείας της Ρώμης πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα ελέγχους σε όλα τα κατά τόπους ιατρεία του ιταλικού εθνικού συστήματος υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here