Ιταλία: Συλλήψεις και απελάσεις για ισλαμιστική τρομοκρατική δράση

0
3

 

Ένας 23χρονος Σύρος, ο οποίος διέμενε στην πόλη Βαρέζε, συνελήφθη από την αστυνομία της Γένοβας με την κατηγορία της συμμετοχής σε οργάνωση, η οποία στήριζε την διεθνή τρομοκρατία.

Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν έως τώρα από τις έρευνες, ο συλληφθείς ετοιμαζόταν να μεταβεί στην Συρία για να ενταχθεί στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους. Παράλληλα, στο πλαίσιο της ίδιας, πάντα, έρευνας πραγματοποιήθηκαν πέντε έφοδοι στην ευρύτερη περιοχή της Γένοβας.

Στο μεταξύ ένας Πακιστανός, ο οποίος συνελήφθη στο Μιλάνο, φέρεται να ετοίμαζε εδώ και καιρό τρομοκρατική επίθεση στην Ιταλία. Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο δημοσιογραφικός όμιλος Μπερλουσκόνι, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, είχε πει στην γυναίκα του ότι «είναι εύκολο να οργανώσει κανείς τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της ιταλικής συμπρωτεύουσας».

Την ίδια ώρα, οι ιταλικές υπηρεσίες ασφαλείας άρχισαν να παρακολουθούν 1.300 σημεία και κέντρα «συνάθροισης μουσουλμάνων», τα οποία περιλαμβάνουν γραφεία αποστολής χρημάτων, εμπορικά καταστήματα με τρόφιμα και ενδύματα, και πολλά καφέ -μπαρ, από τα οποία υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here