Ιταλία: Συνελήφθη ύποπτος πλαστογράφος για συνεργασία με τους μακελάρηδες των Βρυξελλών (ΒΙΝΤΕΟ)

0
2

 

Στην Ιταλία συνελήφθη ύποπτος για πλαστογραφία, που φέρεται να συνεργάστηκε με τους μακελάρηδες των Βρυξελλών και να δημιούργησε τις ταυτότητές τους, τα διαβατήριά τους κι άλλα έγγραφα.

Ο 40χρονος Ντζαμάλ Εντίν Κουαλί είναι αλγερινής καταγωγής κι εντοπίστηκε στο Μπελίτσι νότια της Ιταλίας, το Σάββατο. Ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί για τον Κουαλί τον Ιανουάριο.

Ο άνδρας θεωρείται ότι είναι μέλος κυκλώματος που πλαστογραφεί έγγραφα και ταυτότητες για λαθρομετανάστες, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων AGI. Ο Κουαλί ανακρίθηκε στη φυλακή του Σαλέρνο όπου κρατείται αλλά επικαλέστηκε το δικαίωμά του να παραμείνει σιωπηλός, οπότε ο εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψή του και πλέον ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσής του στο Βέλγιο. Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, η έκδοση του φερόμενου συνεργάτη των τρομοκρατών που αιματοκύλισαν τις Βρυξέλλες θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες

Οι Αρχές τώρα ερευνούν πώς ο ύποπτος βρέθηκε στην Ιταλία όπως και τις διασυνδέσεις του με άλλες εγκληματικές ή τρομοκρατικές ομάδες.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, ο Κουαλί βρισκόταν στο Σαλέρνο περίπου δύο μήνες. Είναι παντρεμένος και η γυναίκα του είναι έγκυος.

Το όνομα του Κουαλί βρέθηκε σε έγγραφα που εντοπίστηκαν κατά την έφοδο της βελγικής αστυνομίας σε διαμέρισμα των Βρυξελλών τον προηγούμενο Οκτώβριο. Ανάμεσα στα έγγραφα βρέθηκαν και φωτογραφίες όπου απεικονίζεται και ο Λαχραουί, ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here