Ιταλοί φαρμακοβιομήχανοι: Στη Ρώμη να «έρθει» η έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

0
1

 

Να μετακινηθεί από το Λονδίνο, μετά το Brexit, και να φιλοξενηθεί στην Ιταλία που «έχει όλες τις προϋποθέσεις» ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), δήλωσε ο πρόεδρος των Ιταλών φαρμακοβιομηχάνων.

Ο πρόεδρος της Farmindustria Μάσιμο Σκατσαμπαρότσι είπε πως η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει «συνέπειες στον τομέα του φαρμάκου: είναι επομένως απαραίτητο να τις αναλύσουμε γρήγορα ώστε να λάβουμε επαρκή μέτρα, διατηρώντας πάντα τον ασθενή στο επίκεντρο της διαδικασίας».

Ανάμεσα στους παράγοντες που ευνοούν την προοπτική να γίνει η Ιταλία νέα έδρα του Οργανισμού, όπως υποστηρίζει ο Σκατσαμπαρότσι είναι το γεγονός ότι, η παραγωγή των ιταλικών φαρμακοβιομηχανιών είναι η δεύτερη μεγαλύτερη, μετά από εκείνη των γερμανικών όσον αφορά στην ποσότητα, αλλά η πρώτη όσον αφορά στην αξία του προϊόντος.
Επιπλέον οι ιταλικές φαρμακοβιομηχανίες εξάγουν περισσότερο από το 70% της παραγωγής τους και το 2015 απασχολούσαν πάνω από 6.000 εργαζόμενους, ενώ οι επενδύσεις τους αυξάνονται (+15%) τα δύο τελευταία χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here