Ιταλός ευρωβουλευτής, κρατώντας χαρτί υγείας: «Έτσι καταντήσατε το ευρώ»

0
4

Με ένα  χαρτί υγείας  στο χέρι  ο ευρωβουλευτής της Λέγκας του Βορρά, Τζιανλούκα Μπουονάνο διέκοψε την ομιλία του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ για την Ελλάδα και του φώναξε: «Έτσι καταντήσατε το ευρώ», ζητώντας παράλληλα να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Βλέπετε εδώ άλλα παραδείγματα, το χαρτί υγείας από τη μια και το ευρώ από την άλλη, έχουν καταντήσει να είναι το ίδιο με τη δουλειά σας. Δεν πάει πουθενά αυτή η Ευρώπη, δεν κάνετε αυτό που ενδιαφέρει τον λαό. Θα πρέπει λοιπόν κάποια στιγμή να παραιτηθείτε και να ζητήσετε συγγνώμη από την Ελλάδα για όσα κάνετε. Να ζητήσετε συγγνώμη από την Ευρώπη, διότι με τις οικονομικές σας επιταγές οδηγείτε σε σύγκρουση, σε αυτοκτονίες, σε λαθρομετανάστες. Τι άλλο θέλετε;» ρώτησε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κομισιόν.

«Έχετε πάει να αγοράσετε 1 λίτρο γάλα, 1 κιλό ψωμί και 1 λίτρο βενζίνη; Τι γίνεται με τα χρήματα που πάνε στις πολυεθνικές, στις μεγάλες τράπεζες; Ο λαός δεν νοιάζεται γι’ αυτά, χρειάζεται άλλες απαντήσεις» συνέχισε ο κ. Μπουονάνο.

Νωρίτερα, ο  ιταλός ευρωβουλευτής είχε βγάλει δύο σημαίες, μία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μία της Γερμανίας, τις οποίες τοποθέτησε τη μία δίπλα στην άλλη και απευθυνόμενος πάλι στον κ. Γιούνκερ, είπε: «Ή Ευρώπη ή Γερμανία. Δεν γίνεται και τα δυο μαζί. Δεν θέλω να πεθάνω Γερμανός. Αν συνεχίσουμε έτσι η Ευρώπη μικραίνει, μικραίνει όμως και για την Γερμανία. Η Γερμανία είναι αυτή που πρέπει να μικρύνει. Δεν μπορεί να διατάζει όλη την Ευρώπη. Έχουμε ήδη δει τι έφερε στην Ευρώπη ο ναζισμός. Δεν θέλουμε, λοιπόν, τώρα, οικονομικό ναζισμό. Θα πρέπει να αλλάξουμε λιγάκι την πορεία των πραγμάτων, ειδάλλως κ. Γιούνκερ 100 δισ. επενδύσεις που θα πάνε;».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here