Ξαφνιάζει ο Ζούκερμπεργκ: Θα πάρει άδεια πατρότητας μόλις γεννηθεί η κόρη του

 

Ο δημιουργός και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ένας από τους πιο πολυάσχολους και ισχυρότερους Αμερικανούς επιχειρηματίες, δήλωσε ότι θα πάρει δύο μήνες άδεια πατρότητας μετά τη γέννηση της κόρης του.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ότι περιμένει ένα κοριτσάκι με τη σύζυγό του Πρισίλα Τσαν.

«Η Πρισίλα και εγώ αρχίζουμε να ετοιμαζόμαστε για την άφιξη της κόρης μας (…) Σκεφτόμαστε επίσης και πώς θα πάρουμε άδεια στη διάρκεια των πρώτων μηνών της ζωής της. Πρόκειται για μια πολύ προσωπική απόφαση και αποφάσισα να πάρω δύο μήνες άδεια πατρότητας όταν έρθει η κόρη μας», έγραψε ο Ζούκερμπεργκ στη σελίδα του στο Facebook. Μαζί με την ανακοίνωση ανήρτησε και τη φωτογραφία ενός καροτσιού δίπλα στον σκύλο του ζευγαριού.

Ο Ζούκερμπεργκ, 31 ετών, δεν έχει διευκρινίσει ποιος θα διοικεί την εταιρεία στη διάρκεια της απουσίας του.

Η απόφαση του Ζούκερμπεργκ είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστη μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών των εταιρειών πληροφορικής, και κυρίως των ανδρών,

Πάντως η ανάρτηση του έφτασε τα 50.000 like σε διάστημα μίας ώρας, ενώ τα σχόλια άγγιξαν τα 3.000. Πολλοί επαίνεσαν την απόφασή του και επεσήμαναν ότι στέλνει ένα θετικό μήνυμα για την πολιτική παροχής άδειας πατρότητας στις ΗΠΑ.

Οι εταιρείες τεχνολογίας στο Σίλικον Βάλεϊ έχουν αρχίσει να παρατείνουν τις άδειες πατρότητας των εργαζομένων τους και να τους προσφέρουν επιπλέον προνόμια σε μια προσπάθεια να στρατολογήσουν και να διατηρήσουν ταλέντα. Παρόλα αυτά πολλοί εργαζόμενοι αποφεύγουν να εκμεταλλευτούν την άδεια αυτή φοβούμενοι ότι θα μείνουν πίσω στη δουλειά τους και ότι θα χάσουν την ευκαιρία για προαγωγή.

Το Facebook επιτρέπει στους εργαζόμενούς του να λαμβάνουν έως και τέσσερις μήνες άδεια μητρότητας ή πατρότητας, την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν συσωρευτικά ή κατά διαστήματα στη διάρκεια του πρώτου χρόνου ζωής των παιδιών τους. Αυτή η πολιτική είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρη με βάση τα αμερικανικά στάνταρ.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code