Ξεκίνησε η δίκη για το Vatileaks

0
8

 

Ξεκίνησε το πρώτο σκέλος της δίκης των ατόμων που κατηγορούνται πως διέρρευσαν εμπιστευτικά έγγραφα του Βατικανό. Το πρώτο κομμάτι της δίκης ξεκίνησε με την ακρόαση των συνηγόρων υπεράσπισης αλλά και της πολιτικής αγωγής.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως πολλές από τις ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης έγιναν δεκτές ενώ με βάση τα ιταλικά μέσα υπήρξαν και αρκετά σημεία στα οποία οι ενστάσεις απορρίφθηκαν.

Αναλυτικότερα το δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης για την προσκόμιση περαιτέρω στοιχεία ώστε να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία για κλοπή εμπιστευτικών εγγράφων ενώ απορρίφθηκε η ένταση της υπεράσπισης για την καταλληλότητα του δικαστηρίου να εκδικάσει τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σημειώνεται πως το δικαστήριο αποτελείται από 3 ειδικούς δικαστές του Βατικανό και οι έρευνες πέρα από τις ιταλικές αρχές αναμένεται να περιλάβουν και ειδικά ερευνητικά τμήματα της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Η ακροαματική διαδικασία είχε προγραμματιστεί να εκκινήσει στις 30 Νοεμβρίου αλλά υπήρξε καθυστέρηση μίας εβδομάδας καθώς ένας από τους κατηγορουμένους αποφάσισε να αλλάξει νομικό εκπρόσωπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here