«Ξεσηκώθηκαν» οι πρόσφυγες σε Μόρια και Ειδομένη

0
4

 

Έντονη αντίδραση σημειώθηκε στο hot spot της Μυτιλήνης, από ομάδα μεταναστών και προσφύγων που διεκδικώντας την άμεση απελευθέρωση τους για να αναχωρήσουν για την Αθήνα, κατέλαβαν για λίγα λεπτά την πύλη του κέντρου. Φώναξαν συνθήματα στα αγγλικά για ελευθερία, διαλύθηκαν όμως αμέσως, μόλις παρατάχθηκαν μπροστά τους άνδρες μιας διμοιρίας ΜΑΤ.

Όπως έγινε γνωστό, οι πρόσφυγες και μετανάστες, διαμαρτύρονται για τη λειτουργία του hot spot στη Μόρια ως κέντρου κράτησης και ζητούν να καταγραφούν και να πιστοποιηθούν άμεσα και όχι να κρατούνται εκεί υπό περιορισμό σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

Ανάλογη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και λίγα λεπτά αργότερα από ομάδα, λιγότερων αυτή τη φορά, μεταναστών και προσφύγων.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η καθιστική διαμαρτυρία των προσφύγων στις σιδηροδρομικές γραμμές της Ειδομένης, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα. Παράλληλα, το προσωπικό τους απέσυραν προσωρινά από τον καταυλισμό ορισμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), λόγω της έντασης που επικρατεί από τη διαμαρτυρία των προσφύγων.
Οι ΜΚΟ παρακολουθούν την κατάσταση, προκειμένου να επαναδραστηριοποιηθούν σε περίπτωση που χρειαστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here