Τζίγκερ, Κυριακού, Μαρινάκης, Σαββίδης, Αλαφούζος, Κοντομηνάς με τα ξίφη στο χέρι…

0
47

Απέμειναν μόλις 48 ώρες πριν ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και τα ξίφη των 9 υποψηφίων έχουν βγει απ΄τα θηκάρια. Πρακτικά οι τέσσερις ιδιοκτήτες των σημερινών μεγάλων λειτουργούντων σταθμών (Αντέννα, Str, Σκάι, Alpha) βρίσκονται συνασπισμένοι από τη μια πλευρά του ποταμού και οι διεκδικητές (συν τον βασικό μέτοχο του Epsilon) από την άλλη. Τα δείγματα ήταν, άλλωστε, σαφή από την ημέρα που έγινε η προσομοίωση, όταν τα μέλη της Επιτροπής δέχθηκαν ομοβροντία πυρών από τους εκπροσώπους των τεσσάρων σταθμών.

Από την κυβέρνηση σημειώνεται, βέβαια, πως όλα αυτά θα αλλάξουν τη στιγμή που θα ξεκινήσει η δημοπρασία μέσα στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας. «Τότε όλοι θα είναι αντίπαλοι και καθένας εξ αυτών θα κοιτάξει μόνο το δικό του συμφέρον, το πώς δηλαδή θα καταφέρει να κερδίσει μια τηλεοπτική άδεια», αναφέρει κυβερνητικός παράγοντας -άμεσα εμπλεκόμενος με τη διαδικασία. Και μάλλον δεν έχει και πολύ άδικο.

Το ερώτημα είναι ποιοι θα εκπροσωπήσουν τους 9 επιχειρηματίες στον διαγωνισμό. Με δεδομένο ότι δεν θα υπάρχει επικοινωνία με τον έξω κόσμο σε καμιά φάση της διαδικασίας, καθώς θα τους έχουν αφαιρεθεί τα κινητά αλλά και δεν θα υπάρχει πρόσβαση σε σταθερά τηλέφωνα ή mail, πιθανότατα θα είναι παρόντες οι ίδιοι και όχι εκπρόσωποί τους. Έτσι, αναμένεται να πουν «παρών» ο Θόδωρος Κυριακού (Αντέννα) , ο Γιάννης Βαρδινογιάννης (Star), ο Γιάννης Αλαφούζος (Σκάι), ο Δημήτρης Κοντομηνάς (Alpha), αλλά και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, ο Χρήστος Καλογρίτσας ή ο γιος του, ο κ. Βρυώνης (του Epsilon) και κάποιος εκπρόσωπος της κυπριακής εταιρείας συμφερόντων Βαρδινογιάννη.

Καθένας εξ αυτών θα κλειστεί σε ένα δωμάτιο, άγνωστο για πόσες ώρες (ή μήπως μέρες;), θα έχει μπροστά του μόνο ένα κομπιούτερ μέσω του οποίου θα μπορεί να αποδέχεται ή όχι το τίμημα που θα ορίζει κάθε φορά η Επιτροπή, ένα ράντζο για να ξεκουράζεται και έναν κατάλογο για να παραγγέλνει καφέ ή φαγητό. Η δημοπρασία για την πρώτη άδεια θα αρχίσει από τα 3 εκατομ ευρώ και η Επιτροπή θα αυξάνει το ποσό κατά 500 χιλ ευρώ κάθε φορά. Όποιος λέει «ναι» θα συμμετέχει και στο επόμενο χτύπημα, όποιος δεν ανταποκρίνεται θα τίθεται εκτός και θα περιμένει την έναρξη του διαγωνισμού για την επόμενη άδεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας δεν θα μπορεί να αποχωρήσει. Ούτε εκείνος ο οποίος θα έχει κερδίσει την πρώτη άδεια. Όλα αυτά για να αποτραπεί η διαρροή πληροφοριών, που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το αδιάβλητο της δημοπρασίας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here