Γιούνκερ: Δεν πάλεψα κατά του Grexit για να επιτρέψω την αποβολή από Σένγκεν

Luxembourg's Prime Minister and Eurogroup Chairman Jean-Claude Juncker addresses a news conference at the end of a European Union finance ministers meeting at the European Union Council in Brussels November 28, 2010. European Union finance ministers agreed an 85-billion euro ($115 billion dollar) financial rescue for Ireland on Sunday, EU sources said.   REUTERS/Thierry Roge   (BELGIUM - Tags: POLITICS BUSINESS)

 

Η Κομισιόν δεν θέλει την απομόνωση της Ελλάδας λόγω των ελλείψεων στην καταγραφή προσφύγων και μεταναστών, αλλά θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα να τηρήσει τις υποχρεώσεις της εντός Σένγκεν, δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που υπενθύμισε τους αγώνες του κατά του Grexit.

Δεν πολέμησα για να αποφύγω τo Grexit για να επιτρέψω την έξοδο της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν, δήλωσε πριν από λίγο στην Ευρωβουλή ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν πρόσθεσε επίσης πως »η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει πρόθεση να απομονώσει την Ελλάδα με αφορμή τις ελλείψεις και τα προβλήματα στην καταγραφή προσφύγων και μεταναστών, και θέλει να βοηθήσει τη χώρα μας να τηρήσει τις υποχρεώσεις της στο σύστημα Σένγκεν».

Μάλιστα υπενθύμισε εμφατικά τις αναρίθμητες πράξεις ανθρωπιάς για τους πρόσφυγες από Έλληνες πολίτες αλλά και τις ζωές που έχουν σωθεί από το ελληνικό Λιμενικό.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*