Γιούνκερ για Ελλάδα: Έχουμε πάρει πολλά, έχουμε δώσει λίγα

0
3

 

Υπέρ της άμεσης μείωσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στη γαλλική Le Monde κατά την οποία τόνισε πως από τους Έλληνες «έχουμε πάρει πολλά, τους έχουμε δώσει λίγα».

Στο ερώτημα εάν συμφωνεί ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία για τη μείωση του ελληνικού χρέους για τις προσεχείς δεκαετίες, και όχι μόνο (διευθέτηση) έως το 2018, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απάντησε:

«Εάν μειώναμε το ελληνικό χρέος τώρα δεν θα είχε καμία χρησιμότητα για τη χώρα, δεδομένου ότι δεν υποχρεούται να αποπληρώσει τίποτα τα επόμενα χρόνια. Θα ήταν όμως η αναγνώριση της συλλογικής προσπάθειας που έχει καταβληθεί από τους Έλληνες. Τους έχουμε πάρει πολλά, τους έχουμε δώσει λίγα. Θα πρέπει τουλάχιστον να τους επιστρέψουμε την αξιοπρέπειά τους» είπε ο πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Εχω πάντα υποστηρίξει ότι θα πρέπει να γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Πάλεψα κατά της ιδέας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και το ενιαίο νόμισμα. Είμαστε εντελώς κοντά για μια νέα συμφωνία για το πρόγραμμα προσαρμογής και επικροτώ τις προσπάθειες των Ελλήνων» τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here