Γιούνκερ: Η ΕE έχει παρέμβει υπερβολικά στην καθημερινότητα των ανθρώπων

0
3

 

Η αυξανόμενη αντίθεση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποτέλεσμα εν μέρει της υπερβολικής παρέμβασης των Βρυξελλών στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, η οποία χρειάζεται να μετριαστεί, είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ χθες και πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο βάρος των αποφάσεων θα πρέπει να μετατίθεται στις πρωτεύουσες παρά στους κεντρικούς θεσμούς της ΕΕ.

Σε ερώτηση του Βρετανού συντηρητικού βουλευτή Νάιτζελ Έβανς για το πώς σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ευρωσκεπτικισμό, ο Γιούνκερ είπε:

«Νομίζω ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι Ευρωπαίοι πολίτες αποστασιοποιούνται από το όραμα της Ευρώπης μπορεί να αποδοθεί στο γεγονός ότι παρεμβαίνουμε σε πάρα πολλούς τομείς της προσωπικής τους ζωής. Σε πολλούς από αυτούς τους τομείς, η κάθε χώρα ατομικά βρίσκεται σε καλύτερη θέση να αναλάβει δράση και να περάσει νομοσχέδια».

Για τον λόγο αυτό, οι Βρυξέλλες ψηφίζουν πολύ λιγότερα νέα νομοσχέδια από ό,τι με προηγούμενους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επεσήμανε ο Γιούνκερ.

«Κάναμε λάθος που νομοθετήσαμε και παρεμβληθήκαμε υπερβολικά στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας (…), αλλά θα σφάλλαμε επίσης και αν δεν δείχναμε τον απαραίτητο σεβασμό στην αρχή της αλληλεγγύης», υπογράμμισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here