Γιούνκερ: Η Κομισιόν στο πλευρό της Ελλάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

0
6

 

Μήνυμα στους δανειστές απέστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την κοινή συνέντευξη  Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Γνωρίζετε ότι ακούγονται διάφορες απόψεις. Απόψεις από την πλευρά των πιστωτών που προσκρούουν στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, εργασιακό και κοινωνικό. Κοινή μας πεποίθηση όμως είναι ότι η ανάκαμψη στην Ελλάδα δεν μπορεί να στηριχθεί στη συντριβή της εργασίας, αλλά σε ένα παραγωγικό μοντέλο σύγχρονο και ασφαλές, τόσο για τους ανθρώπους όσο και για το περιβάλλον. Σε ένα παραγωγικό μοντέλο που θα στηρίζεται στην καινοτομία και στην υψηλή προστιθέμενη αξία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν, ερωτηθείς για το αν θα στηρίξει τις ελληνικές θέσεις για τα εργασιακά στη διάρκεια της επόμενης αξιολόγησης, απάντησε ότι δεν είναι φίλος των ομαδικών απολύσεων, καθώς και ότι πιστεύει πως η κυβέρνηση θα διαμορφώσει μια πρόταση στην οποία θα μπορεί να είναι σύμφωνος.

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι «οι συνομιλίες για τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας σε ό,τι αφορά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους την ελληνική πραγματικότητα», αλλά και πως η εργατική νομοθεσία πρέπει να προχωρήσει προς την κατεύθυνση των καλών πρακτικών που υπάρχουν αλλού.

 

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξήρε για άλλη μία φορά την αποφασιστικότητα, το κουράγιο και το θαρρος του ελληνικού λαού και τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Ελλήνες, ο οποίες, όπως είπε, αποδεικνύουν την πρόσδεσή τους στο ευρωπαϊκό όραμα.

«Κομίζω ένα μήνυμα ελπίδας: Η Ελλάδα έχει περάσει ένα σημαντικό καβο και μπορεί πλέον να μπει στον σωστο δρόμο» τόνισε και διαβεβαίωσε ότι η Κομισιόν είναι φίλη της Ελλάδας και θα σταθεί στο πλευρά της χώρας μας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here