Γιούνκερ κατά Φάρατζ και Τζόνσον: Όσοι εγκαταλείπουν το πλοίο δεν είναι πατριώτες

0
5

 

Σφοδρή επίθεση κατά του Μπόρις Τζόνσον και του Νάιτζελ Φάρατζ έκανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με αφορμή τις παραιτήσεις των δύο ανδρών από τις θέσεις τους αντιστοίχως μετά την επίτευξη του στόχου τους, το Brexit και την πρόκληση πολιτικών αναταράξεων στη Βρετανία και ολόκληρη την Ευρώπη.

Όπως γράφει η La Stampa, ο Γιούνκερ είπε χαρακτηριστικά «Όσοι εγκαταλείπουν το πλοίο δεν είναι πατριώτες».

«Οι λαμπεροί ήρωες του Brexit του χθες, είναι θλιβεροί ήρωες του σήμερα» τόνισε και έθεσε τέλος στις φιλδοξίες όσων πιέζουν για αλλαγή της οικονομικής πολιτικής της Ευρώπης. Μιλώντας στο Στρασβούργο ο κ. Γιούνκερ τόνισε: «Ανάπτυξη και απασχόληση ήταν ήδη οι προτεραιότητές μας από τότε που ανέλαβα καθήκοντα. Οι προτεραιότητες δεν χρειάζεται να αναθεωρηθούν. Αρνούμαι να αναθεωρήσω οτιδήποτε. Είναι στιγμή να ξαναδούμε τις συνθήκες αλλά πρέπει να δείξουμε αποφασιστικότητα να επανεκκινήσουμε τις μετταρυθμίσεις, όχι να αλλάξουμε το περιεχόμενο«.

Όσο ναφορά στους ηγέτες του Brexit ο κ. Γιούνκερ επεσήμανε: « Τζόνσον και Φάρατζ αποχώρησαν από τη σκηνή τώρα, αφού προκάλεσαν το Brexit. Είναι αντεθνιστές, δεν είναι πατριώτες, γιατί οι πατριώτες δεν εγκαταλείπυν το πλοίο τώρα που συσκολεύουν τα πράγματα«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here