Γιούνκερ: Είμαι σίγουρος 100% ότι η Ελλάδα δε θα χρεοκοπήσει…

1
4

Η Ελλάδα δοκιμάζει την υπομονή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ο Γιούνγκερ, προσθέτοντας όμως πως «είμαστε έτοιμοι για τα πάντα, αλλά είμαι 100% σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει Grexit».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Γιούνκερ αναφέρθηκε στην άρνηση των ελληνικών Αρχών να συνεργαστούν όπως επιθυμούν οι εταίροι, χαρακτηρίζοντας το γεγονός όχι απλά παράξενο αλλά και απαράδεκτο. «Ασχολούμαι με το αποκαλούμενο «ελληνικό πρόβλημα» εδώ και πολλά χρόνια», λέει, για να διορθώσει τον εαυτό του αμέσως. «Οχι, όχι αποκαλούμενο πρόβλημα, είναι ένα πραγματικό πρόβλημα. Δεν συνεργάζονται με τον τρόπο που θα θέλαμε, διότι η ομάδα μας στην Αθήνα, τα τεχνικά κλιμάκια δεν επιτρέπεται να μπουν στα υπουργεία, γεγονός όχι μόνο περίεργο αλλά και απαράδεκτο».

Ομολογεί πως στο παρελθόν έχασε την υπομονή του με την Ελλάδα: «Περιμένω να μας πει η ελληνική κυβέρνηση εγκαίρως τι συμβαίνει. Χρειαζόμαστε σαφήνεια και δεν την παίρνουμε. Εν τω μεταξύ έχασα την υπομονή μου. Τώρα την ξανακέρδισα την υπομονή μου και δεν θέλω να την ξαναχάσω».

«Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, αλλά αποκλείω 100% Grexit. Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία» δηλώνει. Προσθέτει πως τις τελευταίες ημέρες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ δανειστών και Ελλάδας άρχισαν να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά πρέπει να διανύσουν πολύ δρόμο ακόμα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δηλαδή είμαστε τα κακά παιδιά της Ευρώπης κ.Γιούνκερ;τα άτακτα που δεν κάνουν τεμενάδες και δεν προσκυνάνε;τελικά όλοι αυτοί μιλάνε για το καλό μας;ποιος τους όρισε υπερασπιστές μας;;;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here