Κ. Μίχαλος: Μπροστά στον εφιάλτη της δραχμής το μνημόνιο θα μοιάζει με παράδεισο

0
5

 

Τις επιπτώσεις επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή περιέγραψε με δραματικό τρόπο ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κώστας Μίχαλος, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Μνημόνια.

«Επειδή έχουμε εραστές της δραχμής, με τη δραχμή θα χάσουμε σε μια μέρα ένα επιπλέον 40% της αγοραστικής μας δύναμης και στη συνέχεια η απώλεια μπορεί να αγγίξει το 60-70%», τόνισε ο κ. Μίχαλος και πρόσθεσε «μπροστά στον εφιάλτη της δραχμής το μνημόνιο θα μοιάζει με παράδεισο».

Έκανε λόγο για «αδιέξοδο» και χαρακτήρισε καταστροφικό τον δρόμο με μνημόνια και φόρους, καλώντας τη χώρα  να προχωρήσει σε εθνικό σχέδιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Μίχαλος γνωστοποίησε ότι «έχουμε κάνει αγωγή στην ΤτΕ, γιατί επένδυσαν τα αποθεματικά του ΕΒΕΑ χωρίς να μας ρωτήσουν, ύψους 10 εκατομμυρίων και 973 χιλιάδων σε ομόλογα και όχι σε έντοκα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μας έχουν μείνει 1.512.000 ευρώ».

Χαρακτήρισε «ασφυκτική» την κατάσταση στην αγορά, σημειώνοντας ότι τους τελευταίους πέντε μήνες υπάρχει μία «εξαιρετικά ανησυχητική έξαρση» στις διαγραφές μελών από τον ΕΒΕΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here