Καφετζόπουλος: Πάσχω από κατάθλιψη, ο παππούς μου είχε αυτοκτονήσει

0
21

Μετά τον σπουδαίο ερμηνευτή Βασίλη Παπακωνσταντίνου και ο δημοφιλής ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος εξομολογείται ότι δίνει μάχη με την κατάθλιψη, εδώ και πολλά χρόνια. Αποκαλύπτει δε ότι ο παππούς του είχε αυτοκτονήσει και ότι ο πατέρας του είχε περάσει μεγάλη κρίση κατάθλιψης,

«Ίσως όλα αυτά να σχετίζονται και με το δικό μου πρόβλημα ως προς το κομμάτι της κληρονομικότητας. Πλέον παίρνω τα φάρμακά μου και έχω μάθει να διαχειρίζομαι την κατάθλιψή μου», λέει στο ¨΄Εθνος¨.

Τι τον κινητοποίησε;

«Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι ήμουν ένας άλλος άνθρωπος σε σχέση με το παρελθόν και τα βιώματα που κουβαλούσα. Υπήρχαν περίοδοι που αποζητούσα την απομόνωση, ακόμη και όταν ήμουν σε νεαρή ηλικία. Ωστόσο, όλα αυτά τα θεωρούσα φυσιολογικά. Πίστευα ότι έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία ενός ανθρώπου και η ενασχόλησή μου με τα καλλιτεχνικά ήταν το τέλειο άλλοθι για τη μη παραδοχή της πραγματικότητας. Είχα έντονες, δυσάρεστες στιγμές, αλλά τότε ήταν δύσκολο να το εξηγήσω και να το αποδεχτώ σαν πρόβλημα. Δεν γνώριζα πολλά πράγματα. Αυτό το κομμάτι της απομόνωσης, της αυτοκατηγορίας ήταν κάτι το τρομερό. Πέρασαν δέκα χρόνια για να καταλάβω ότι δεν πήγαινε άλλο…», αναφέρει.

Τι έκανε; Αποφάσισε να απευθυνθεί σε ψυχίατρο. «Η διάγνωση ήταν κατάθλιψη».