Καγκελαρία: Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι προϋποθέσεις για διαπραγματεύσεις

0
15

 

Σκληρή παραμένει η γραμμή της γερμανικής κυβέρνησης. Ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, σε συνέντευξη τύπου, είπε πως η πόρτα για συζητήσεις είναι μεν ανοιχτή, όμως όλα θα εξαρτηθούν από τις προτάσεις που θα φέρει η ελληνική πλευρά.
Διευκρίνισε επίσης ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ξεκινήσουν συζητήσεις για νέο πρόγραμμα βοήθειας. Ο εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην αυριανή σύνοδο για την οποία είπε πως θα αναλύσουμε με τους εταίρους, την κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά το ΟΧΙ.

«Λαμβάνουμε υπόψη και σεβόμαστε αυτό το αποτέλεσμα. Βεβαίως παραμένει η κυβέρνηση πρόθυμη για συζητήσεις, όπως το είπε και η καγκελάριος την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή: Η πόρτα παραμένει πάντα ανοιχτή», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ σχετικά με το ελληνικό δημοψήφισμα, αλλά διευκρίνισε ότι «εν όψει της χθεσινής απόφασης των Ελλήνων πολιτών δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή οι προϋποθέσεις για να μπούμε σε διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας».
«Το χθεσινό «ΟΧΙ» είναι και μία απόρριψη στην αρχή, η οποία διέπει εδώ και χρόνια τη βοήθεια προς τις χώρες σε πρόγραμμα, ότι αλληλεγγύη και ίδια προσπάθεια αλληλοσυνδέονται. Η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει αυτή την αρχή», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε:

«Παραμένει αμετάβλητη η πεποίθησή μας ότι, εάν ακολουθήσουμε αυτή την αρχή, μπορούμε από κοινού να πετύχουμε πρόοδο, όπως το καταφέραμε ξεκάθαρα σε άλλες χώρες. Θα πρέπει τώρα στην Ευρώπη να συζητήσουμε πολύ, να διερευνήσουμε ποιες δυνατότητες υπάρχουν για να βοηθήσουμε τους Έλληνες πολίτες. Σε όλα αυτά πολλά θα εξαρτηθούν από το ποιες προτάσεις θα θέσει τώρα η ελληνική κυβέρνηση στο τραπέζι».

Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης. Εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να ενεργήσει προκειμένου να παραμείνει στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ενός Grexit.

Για παραίτηση Γ. Βαρουφάκη

«Το θέμα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά οι θέσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here