Και δεύτερη νεκρή από το χτύπημα του Εγκέλαδου στη Λευκάδα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

0
13

Και δεύτερη γυναίκα έχασε τη ζωή της από το ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου το πρωί στην Λευκάδα.

Πρόκεται για μια 70χρονη που καταπλακώθηκε μέσα στο σπίτι της στο χωριό Αθάνι, στα νότια του νησιού, το οποίο έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές από τα 6,1 Ρίχτερ.

Νωρίτερα, μία γυναίκα 64 ετών, στο χωριό Πόντι κοντά στη Βασιλική, έχασε τη ζωή της όταν ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, ανάμεσά τους και δύο αγοράκια.

Τεράστιες ζημιές στο νότιο τμήμα του νησιού, πάνω από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι έχουν καταρρεύσει σπίτια και μία εκκλησία, ενώ πολλά μαγαζιά υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.

Επίσης, σοβαρές είναι οι ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, νοτιοδυτικά της Λευκάδας. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδήμαρχου Χρήστου Κατηφόρη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ , έχουν «κοπεί» οι παραλιακοί δρόμοι.

Μεγάλες ζημιές έχει υποστεί το λιμάνι της Βασιλικής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, το μισό λιμάνι έχει βυθιστεί. Επίσης, ο δρόμος προς Εγκρεμνούς κυριολεκτικά έχει εξαφανιστεί από τεράστια κατολίσθηση.

Τέλος, έχουν σημειωθεί σοβαρές κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο του νησιού και ιδιαίτερα στην περιοχή του Αγίου Νικήτα.