Και δεύτερο ζευγάρι Γερμανών μας …αποζημίωσε

0
7

Λέγονται Ιllο Mechlinski-Gerwinn και Gerhard Gerwinn. Είναι Γερμανοί πολίτες, φιλέλληνες και κατοικούν αρκετά χρόνια στα Πιτσίδια του δήμου Φαιστού Ηρακλείου.

«Στο γερµανικό περιοδικό Spiegel διαβάσαµε για τον Ludwig Ζaccharo και τη Nina Lange που νομίζουν ότι πρώτα πρέπει να πληρώσει η Γερµανία το χρέος της απέναντι στην Ελλάδα, πριν απαιτήσει από την Ελλάδα να εξοφλήσει το χρέος της προς την ΕΕ», δήλωσαν οι Geruinn στο e-mesara.gr.

Και συνέχισαν: «Αυτοί οι δύο λογάριασαν ένα ποσό, µαζί µε τους τόκους, που κατά την γνώµη τους θα έπρεπε να πληρώσει η Γερµανία. Συναντήθηκαν µε τον δήµαρχο Ναυπλίου και του έδωσαν όσα νόµιζαν πως πρέπει να πληρώσουν οι δυο τoυς. Επίτηδες, ενηµέρωσαν τον Τύπο και το κοινό, όχι για να βγουν στη δημοσιότητα, αλλά για να συνειδητοποιήσει το κοινό το πρόβληµα. Δεν είναι τόσο σαφής, όπως το λένε οι µεγάλοι πολιτικοί της Γερµανίας: «Το κατοχικό δάνειο δεν πρέπει να πληρωθεί”».

Ετσι, πρόσθεσαν πως «η ιδέα µας άρεσε τόσο πολύ και αποφασίσαµε να κάνουµε κάτι παρόµοιο. Δεν µας ενδιαφέρει το ακριβές ποσό και τα νούµερα, αλλά ο συµβολικός χαρακτήρας της προσωπικής υποχρέωσης για τις πολεµικές αποζηµιώσεις. Θέλουµε, όπως ο Ludwig Ζaccharo και η Nina Lange να δείξουµε ότι η Γερµανία ακόµα και 70 χρόνια µετά τον πόλεµο, δεν πρέπει να αποφύγει να πληρώσει το δάνειο. Στον Τύπο διαβάσαµε, ότι το κατοχικό δάνειο του 1942 έχει τώρα µια αξία, µε τόκους κλπ, ανάµεσα σε 8.000.000.000 € και 12.000.000.000€. Αν υποθέσουµε ότι η Γερµανία έχει περίπου 82.000.000 κατοίκους και το κατοχικό δάνειο έχει αξία 12.000.000.000 €, τότε θα πρέπει να δώσει ο κάθε πολίτης περίπου 150 €».

Και το ζευγάρι των Γερμανών κατέληξε λέγοντας: «Εµείς ερχόµαστε πάνω από 30 χρόνια στα Πιτσίδια και δεν απολαµβάνουµε µόνο την πανέµορφη φύση, αλλά και την εξαιρετική φιλοξενία των κατοίκων των Πιτσιδίων προς τους Γερµανούς, παρ’ όλο το απίστευτο παρελθόν της Γερµανίας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη. Για αυτό έδωσε ο καθένας µας 150 € δηλαδή 300 € για υποστήριξη των άπορων κατοίκων των Πιτσιδίων».

Μάλιστα, οι Ιllο Mechlinski Gerwinn και Gerhard Gerwinn καλούν όποιον θέλει να συµµετέχει να ενηµερώσει την οµοσπονδιακή βουλή και τον Τύπο για αυτή του την πράξη.

Ετσι, το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, η Ιllο Mechlinski-Gerwinn και ο Gerhard Gerwinn συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πιτσιδίων κ. Δημήτρη Καρανδινό και του επέδωσε το ποσό των 300 €.

Πηγή: e-mesara.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here