Και  Έλληνας επιχειρηματίας  στη  «μαύρη λίστα» της Ρωσίας

0
13

 

Μια λίστα με 89 προσωπικότητες της Ευρώπης που θεωρούνται ανεπιθύμητες  και στις οποίες απαγορεύεται  η είσοδος στα εδάφη της,  εξέδωσε η Ρωσία. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένας Έλληνας επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέδωσε την Παρασκευή τη «μαύρη λίστα» όπως την αποκαλούσε, με προσωπικότητες της Ευρώπης που θεωρούνται ανεπιθύμητες στη Μόσχα και ως εκ τούτου δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα.

Για κάποιες ώρες πολλοί αναρωτιόντουσαν αν πράγματι η Ρωσική Ομοσπονδία έχει αποστείλει στις πρεσβείες των Ευρωπαϊκών κρατών μελών της ΕΕ μια τέτοια λίστα, κάτι που επιβεβαίωσε με τον πιο επίσημο τρόπο ο Ρώσος πρόξενος για την ΕΕ Βλαντίμιρ Τσιχώφ. Σύντομα η λίστα διέρρευσε στα ξένα ΜΜΕ και κάπως έτσι τη δημοσίευσε και η γαλλικής Liberation στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Ανάμεσα στα πρόσωπα διακρίνεται ο ηγέτης των Οικολόγων Ντανιέλ Κον Μπεντιτ, ο ηγέτης των Φιλελευθέρων στην Ευρώπη Γκι Φερχόφσταφ και άλλες προσωπικότητες από το σύνολο σχεδόν των ευρωπαϊκών χωρών.

Στη λίστα αυτή όμως υπάρχει και ένας Έλληνας, ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Μαργέλλος, στενός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου. Ο κ. Μαργέλλος δραστηριοποιείται στην Ελβετία, όπου και έχει συστήσει ένα επενδυτικό fund, την IJ Partners, που διαχειρίζεται ιδιωτικά κεφάλαια. Στην εταιρία συμμετέχει σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», ο πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Χοσέ Μαρία Φιγκουέρες, επίσης στενός φίλος του Γιώργου Παπανδρέου (συμμετέχει στη συμβουλευτική επιτροπή του ινστιτούτου i4censeμε θέμα την πράσινη ανάπτυξη που ίδρυσε ο Αντρίκος Παπανδρέου).

Ο κ. Μαργέλλος είχε κατηγορηθεί από τον Πάνο Καμμένο για την υπόθεση των CDS, αλλά το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας είχε κρίνει τους ισχυρισμούς του προέδρου των ΑΝΕΛ σχετικά με την αγοραπωλησία για τα CDS, ως ψευδείς και συκοφαντικούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως, μιλώντας στην «Καθημερινή», ο γνωστός επιχειρηματίας δήλωσε ότι δεν έχει ιδέα γιατί συμπεριλήφθηκε στη συγκεκριμένη λίστα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here