Και Ευρώπη και Μπαλτάς δεν γίνεται, λέει το Ποτάμι

0
10

 

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Παιδείας το «Ποτάμι» ανέφερε  σε ανακοίνωση του «Και Ευρώπη και Μπαλτάς δεν γίνεται».

Στην ανακοίνωση του το Ποτάμι αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αν ο κ.Τσίπρας εννοεί πραγματικά τις δηλώσεις του ότι “το Υπουργείο Παιδείας είναι αυτό που θα κρίνει αν αυτή η κυβέρνηση πέτυχε ή όχι τους στόχους της” τότε πρέπει να θεωρεί την κυβέρνησή του ήδη αποτυχημένη.

Η συντηρητική αντιμεταρρύθμιση που προωθεί ο κ.Μπαλτάς και ο κ.Κουράκης και οι σκοταδιστικές απόψεις τους, είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που χρειάζεται η πατρίδα μας.

Μια σύγχρονη Παιδεία είναι ο πιο βασικός όρος για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει μια σύγχρονη, δυνατή χώρα. Και αποτελεί πρόκληση για τις προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη που μας στηρίζουν να βλέπουν ότι η Ελλάδα κινείται ολοταχώς στο καταδικασμένο παρελθόν.

Αντιθέτως δίνεται άλλοθι στις ακραίες φωνές που προβάλλουν τον σκοταδισμό του Υπουργείου Παιδείας ως παράδειγμα μιας χώρας που κινείται όχι σε ευρωπαϊκή αλλά σε τριτοκοσμική κατεύθυνση» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here