Και η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη απεργία στις 3 Δεκεμβρίου

0
3

 

Μετά τη ΓΣΕΕ, και η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη γενική απεργία, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, αντιδρώντας τόσο στον προϋπολογισμό όσο και στις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την εφαρμογή των μέτρων του τρίτου μνημονίου και την ψήφιση των προαπαιτούμενων προχωράει στην εφαρμογή καταιγισμού μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Ειδικότερα, προβλέπει ότι με το νομοσχέδιο που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.

Την ημέρα της γενικής απεργίας η ΑΔΕΔΥ καλεί, στις 11:00πμ, σε απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος  και στην περιφέρεια, στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων.

Προαναγγέλλει, τέλος, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, το επόμενο διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here