Καλαί – Οι μετανάστες κόβουν τους δρόμους με ξύλα για να προλάβουν τα φορτηγά

0
9

 

Νέα επεισόδια ξέσπασαν τα ξημερώματα της Τρίτης στον παραλιακό δρόμο του Καλαί, στη βόρεια Γαλλία από μετανάστες που προσπθούν να φτάσουν στη Βρετανία. Απέκλεισαν το δρόμο με κορμούς και κλαδιά δέντρων, εμποδίζοντας τα φορτηγά να περάσουν.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι μετανάστες εδώ και τρεις εβδομάδες «κόβουν και τοποθετούν κλαδιά, ακόμη και κορμούς δέντρων, πάνω στο οδόστρωμα» σε πολλά διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα. Τη νύχτα επανέλαβαν ξανά αυτήν την τακτική για να καθυστερήσουν τις νταλίκες και να καταφέρουν να κρυφτούν μέσα σε αυτές που κατευθύνονταν στο λιμάνι του Καλαί, ανέφερε η νομαρχία καταδικάζοντας με τον εντονότερο τρόπο αυτήν την «ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά».

Η αναζωπύρωση των επεισοδίων στην περιοχή ανησυχεί ιδιαίτερα τα σωματεία των αστυνομικών. «Εδώ και τρεις εβδομάδες ξαναζούμε περίπλοκες καταστάσεις», είπε ο Μπρούνο Νοέλ, μέλος του συνδικάτου Alliance. Είχε προηγηθεί μια σύντομη περίοδος σχετικής ηρεμίας, μετά τη διάλυση ενός μέρους της «Ζούγκλας» του Καλαί, στα μέσα Μαρτίου.

Η γαλλική κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει τί προτίθεται να κάνει με το βόρειο τμήμα αυτού του καταυλισμού. Στην παραγκούπολη του Καλαί συρρέουν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες – περίπου 10 την ημέρα – κυρίως Σύροι, Αφγανοί και Σουδανοί με τελικό στόχο  να περάσουν στη Βρετανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here