Καλαμάτα: Αποφασίστηκε μαζική εξόντωση κορακοειδών

0
6

Με απόφαση του Δασάρχη Καλαμάτας συγκροτήθηκε συνεργείο από κυνηγούς-μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας με σκοπό τον έλεγχο του υπερπληθυσμού των ειδών κάργιας, κουρούνας, καρακάξας και κίσσας, με κυνηγετικά όπλα.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση εξόντωσης θα διεξαχθεί την περίοδο από 13-8-2015 και μέχρι 14-9-2015, στην περιοχή της Πολιανής του Δήμου Καλαμάτας.   Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Δασαρχείου από τις αρχές Ιουλίου ο Δήμος Καλαμάτας ενημέρωσε εγγράφως το Δασαρχείο για τις ζημιές που προκαλούν τα κορακοειδή στις αγροτικές καλλιέργειες μήλων, αχλαδιών, αραβοσίτου κ.λπ. της συγκεκριμένης περιοχής και ζήτησε την λήψη άμεσων μέτρων. Το γεγονός της πρόκλησης ζημιών επιβεβαιώθηκε και από τον αρμόδιο δασοφύλακα.

Οι 22 κυνηγοί που συμμετέχουν στη συγκρότηση του συνεργείου ρύθμισης του πληθυσμού των κορακοειδών, προτάθηκαν από τον Κ.Σ. Καλαμάτας. Κατά την συμμετοχή τους στο συνεργείο και για το διάστημα 11-8-2015 έως 20-8-2015 καλύπτονται με ασφαλιστήριο συμβόλαιο του εν λόγω Κ.Σ. Προκειμένου να συνεχιστεί η καταπολέμηση και μετά την 20η-8-2015 πρέπει οι ανωτέρω κυνηγοί να εκδώσουν άδεια θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2015-2016.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here