Κάλεσμα για εκστρατεία υπέρ του «Βrexit» από τον Ν. Φάρατζ

0
8

Να συνασπιστούν και να συμμετάσχουν στην εκστρατεία υπέρ του «Βrexit» κάλεσε τους Βρετανούς, o ηγέτης του βρετανικού αντιευρωπαϊκού κόμματος UKIP, Nάιτζελ Φάρατζ, ενόψει του δημοψηφίσματος με το  ερώτημα της παραμονής ή μη της χώρας στην Ε.Ε., που θα διενεργηθεί μέχρι το τέλος του 2017.

Ο  Φάρατζ απηύθυνε έκκληση σε Συντηρητικούς και Εργατικούς να αφήσουν στην άκρη τις «προσωπικές έχθρες» και να αρχίσουν να οργανώνουν την εκστρατεία του «Όχι».

Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC, η εκστρατεία του «Ναι» για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά πολλοί ευρωσκεπτικιστές, συμπεριλαμβανομένων ανώτερων αξιωματούχων στο Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, περιμένουν να δουν ποιες μεταρρυθμίσεις θα συντελεστούν στο ευρωπαϊκό μπλοκ προτού εκφράσουν την αντίθεσή τους.

Αν ο Κάμερον διοργανώσει το δημοψήφισμα στις αρχές του επόμενου έτους, σημείωσε, τότε θα είναι πολύ αργά.

«Αν συμβεί αυτό, η εκστρατεία του «Όχι» απλώς δεν θα έχει αρκετό χρόνο για να οργανωθεί και να κινητοποιηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Φάρατζ τόνισε επίσης ότι δεν βλέπει το UKIP, το οποίο εξασφάλισε σχεδόν 4 εκατομμύρια ψήφους στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου, να ηγείται της εκστρατείας του «Όχι», αλλά θα συντασσόταν με μία ευρεία ομάδα από ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου, πολιτικούς και άλλους για τον κοινό αυτό σκοπό.

Σημειώνεται, ότι ο Κάμερον επιχειρεί να πείσει τους ευρωπαίους ηγέτες να υποστηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ προτού προχωρήσει στο δημοψήφισμα.

Επιδίωξη του βρετανού Πρωθυπουργού είναι  να περιορίσει την πρόσβαση των μεταναστών της ΕΕ στο βρετανικό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, να βελτιώσει την ενιαία αγορά και να διασφαλίσει ότι οι εκτός ευρωζώνης χώρες, δεν θα τεθούν σε μειονεκτική θέση από την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here