Δερβενοχώρια: Καλή η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς – Εξετάζεται ως αιτία ο εμπρησμός

0
6

 

Πολύ καλύτερη η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στα Δερβενοχώρια σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Νίκος Τσόγκας.

Υπάρχουν ακόμα εστίες που καίνε αλλά δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, δήλωσε.  Η περίμετρός της εκτείνεται σε 16 χιλιόμετρα αλλά δεν έχει κάψει όλο το πευκοδάσος που περικλείεται σε αυτή την έκταση.

Ο κ. Τσόγκας είπε ότι δεν κινδύνευσαν και δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και δεν καταστράφηκαν περιουσίες πολιτών. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η ώρα που ξεκίνησε η φωτιά (22.40 βράδυ Σαββάτου) δε δικαιολογεί να ήταν τυχαίο γεγονός. Ερευνώνται όλες οι εκδοχές μεταξύ αυτών και του εμπρησμού είπε ο εκπρόσωπος.

Είπε ακόμα ότι και την Τετάρτη ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας είναι πολύ ψηλός και έκανε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά.

Ειδικότερα υψηλός κίνδυνος υπάρχει στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, καθώς και σε περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here