Καλό Παράδεισο Δημήτρη Σιάχο….

0
53

 

Θαματα δεν είδα να γίνονται τριγύρω μου. Απο αυτά που γεμίζουν με ψάρια τα κοφίνια και γιομίζουν φως τα μάτια των τυφλών ανθρώπων. Θαματοποιούς δεν γνώρισα. Απο αυτούς που τους ακολουθούν πολλοί και άλλοι τόσοι τους κάνουν φυλαχτά, και κομποσχοίνια, και τάματα, και ακουμπάνε πάνω τους καημούς και λύπες .

Ήρωες δεν πρόκαμα να ανταμώσω. Απο αυτούς τους ανέραστους για τις ηδονές των τακτικών και φιλήσυχων ανθρώπων. Ατυχος θα πεις.

Μα γνώρισα την μάνα μου την Ευφροσύνη, έναν Δημήτρη εδώ μέσα, την κυρα Ελένη, τον Παύλο, τον Νίκο, την Αναστασία και τόσους άλλους μικρούς και αθόρυβους ανθρώπους. Που ήρθε μια στιγμή, τους πέταξε στα μαρμαρένια αλώνια και απο άνθρωποι γινήκανε μικροί Θεοί.

Τελικά τυχερός στάθηκα. Γιατί είδα τι είναι ικανό το ανθρώπινο να κάνει σαν προδοθεί απο την βεβαιότητα της ζωής και κληθεί να αναμετρηθεί με το αβέβαιο του θανάτου ….καλό Παράδεισο Δημήτρη Σιάχο….καλή δύναμη σε όλους τους μικρούς, αθόρυβους, φιλήσυχους και τακτικούς ανθρώπους που θα ξυπνήσουν πάλι σήμερα στα μαρμαρένια αλώνια και θα ναι Σάββατο, και όχι κάποιο θάμα….

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΛαφαζάνης: Λεφτά από Ρωσία, πετρέλαιο από Βενεζουέλα
Επόμενο άρθροΠαπανάτσιου: Απαλλαγή των σεισμόπληκτων από τον ΕΝΦΙΑ για 2 χρόνια
Γεννήθηκε το 1978 στην Κοζάνη. Εκτοτε Σέρρες, Πτολεμαίδα και ξανα πάλι Κοζάνη για να κλείσει ο κύκλος μιας περιπλάνησης που απλά έπρεπε να γίνει. Ακολουθούν νέα ταξίδια. Πτυχίο Ιατρικής Ιωαννίνων, φανταρικό, ειδικότητα νεφρολογίας, μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας και σπουδές στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Ο ορισμός της διχασμένης προσωπικότητας δηλαδή. Ειδικευόμενος νεφρολόγος το πρωί και Πολιτικός Επιστήμονας το υπόλοιπο της μέρας. Αν τον ρωτήσετε δε- όχι ότι σας νοιάζει αλλά να, είναι και αυτή η αβροφροσύνη που επιβάλλει ενιότε τέτοιου είδους ευγένειες- ποια προσωπικότητα προτιμά μην περιμένετε να πάρετε ξεκάθαρη απάντηση. Αναλόγως την περίσταση…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here