Κάμερον: Δεν έχω καμία ρομαντική προσκόλληση στην Ε.Ε.

0
4

 

«Υπερβολικά μεγάλη, υπερβολικά αυταρχική και υπερβολικά παρεμβατική» χαρακτήρισε την Ε.Ε. ο Ντέιβιντ Κάμερον, προσθέτοντας ότι η Βρετανία θα αγωνιστεί σκληρά για να επαναδιαπραγματευτεί τις σχέσεις της με τις Βρυξέλλες. 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί να διαπραγματευτεί τη σχέση του Λονδίνου με την ΕΕ πριν από το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί έως το τέλος του 2017 για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ένωση.

«Δεν δειλιάζουμε απέναντι στη μάχη. Παραμένουμε σ’ αυτήν. Διορθώνουμε τα προβλήματα», τόνισε στο ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος που διεξάγεται στο Μάντσεστερ.

Όπως είπε, δεν έχει καμία ρομαντική προσκόλληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς της. «Ενδιαφέρομαι μόνο για δύο πράγματα: την ευημερία της Βρετανίας και την επιρροή της Βρετανίας. Για αυτό θα αγωνιστώ τόσο σκληρά σ’ αυτήν την επαναδιαπραγμάτευση ώστε να πετύχουμε την καλύτερη συμφωνία και το καλύτερο και για τους δύο κόσμους», συνέχισε.

Ο Κάμερον ανέφερε επίσης ότι η Βρετανία θα πρέπει να παίξει τον δικό της ρόλο στην ήττα των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ θα πρέπει να φύγει ώστε να επιτευχθεί ειρήνη στη χώρα αυτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here