Κάμερον: Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους

0
13

 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους της, εκφράζοντας την υποστήριξή του στη έκθεση που παρουσίασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με αντικείμενο τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

«Η άποψη που εκφράζει (το ΔΝΤ) ότι χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα πρέπει να είναι σωστή» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας του.

«Είναι δυνατόν να βρεθεί λύση στη χρηματοδότηση-γέφυρα»

Ο Κάμερον θεωρεί ότι είναι δυνατόν να βρεθεί λύση στη χορήγηση χρηματοδότησης-γέφυρας στην Ελλάδα χωρίς τη συμμετοχή των Βρετανών φορολογουμένων, δήλωσε εκπρόσωπός του.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει τη χορήγηση 7,7 δισεκατομμυρίων ευρώ υπό μορφήν δανείου-γέφυρας στην Ελλάδα, για να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για τον Ιούλιο, μέσω του EFSM, σύμφωνα με έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η πρόταση της Επιτροπής για χρησιμοποίηση του EFSM είναι προβληματική, λόγω της αντίθεσης της Βρετανίας και της Τσεχίας.

«Ήμασταν πάντοτε σαφείς ως προς το ότι οι Βρετανοί φορολογούμενοι δεν θα χρησιμοποιηθούν για τη χορήγηση βοήθειας για μία συμφωνία ευρωζώνης -Ελλάδας και ότι κατά συνέπεια αυτό δεν μπορεί να ισχύσει», διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

«Από τις συζητήσεις, που έγιναν σήμερα το πρωί, είναι σαφές ότι ορισμένες χώρες έχουν διαφωνίες με αυτό. Πιστεύω ότι υπάρχουν κάποιες λύσεις που μπορεί να βρεθούν», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here