Κάμερον: Οι υποστηρικτές του Brexit προτείνουν άλμα στο σκοτάδι

0
12

 

Να αναγνωρίσουν τους κινδύνους που ενέχει το Brexit κάλεσε τους υποστηρικτές της εξόδου ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, καθώς η έξοδος της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την οποία θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου βρίσκεται στο επίκεντρο έντονης δημόσιας συζήτησης.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα The Daily Telegraph ο Κάμερον αποκαλεί «στοίχημα του αιώνα» μια ενδεχόμενη έξοδο από την ΕΕ.

«Όταν ζητείται από αυτούς που διεξάγουν εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας να παρουσιάσουν ένα σχέδιο της χώρας εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γίνονται ασαφείς», γράφει ο πρωθυπουργός.
Προσθέτει πως «αυτό που προτείνουν σήμερα είναι ένα άλμα στο σκοτάδι».

«Δεν αρκεί απλά να διαβεβαιώνουν ότι όλα θα είναι καλά όταν θέσεις εργασίας και το μέλλον της χώρας μας διακυβεύονται», επιμένει.

Ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ανατρέπει επίσης το επιχείρημα ότι η Βρετανία θα εξακολουθήσει να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά μετά την έξοδο από την Ένωση των 28. «Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για μένα ότι η μόνη βεβαιότητα μιας εξόδου (από την ΕΕ), είναι η αβεβαιότητα. Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι αν εγκαταλείψουμε την Ευρώπη».
Η εκστρατεία υπέρ ή κατά ενός «Brexit» είναι σε πλήρη εξέλιξη από τότε που ο βρετανός πρωθυπουργός απέσπασε την περασμένη εβδομάδα παραχωρήσεις από τους ευρωπαίους εταίρους του Λονδίνου.

Πάντως, ο Κάμερον πρέπει να πείσει και τους δικούς του ανθρώπους, έξι υπουργοί του και πολλοί βουλευτές του συντηρητικού κόμματός του δηλώνουν υπέρ του Brexit.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο χαρισματικός συντηρητικός δήμαρχος του Λονδίνου που τάσσεται υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, κατηγόρησε τους αντιπάλους του ότι «υπερβάλλουν τους κινδύνους. «Η Βρετανία θα μπορούσε να έχει ένα λαμπρό μέλλον με μια πιο δυναμική οικονομία και έναν πιο ευτυχισμένο λαό», δήλωσε στην εφημερίδα The Times.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here