Κάμερον: Το λάθος είναι δικό μου, πήρα το μάθημά μου (ΒΙΝΤΕΟ)

0
8

 

Σε χιλιάδες κόσμου που διαδήλωναν έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ και την πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο απευθύνθηκε ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μετά το σκάνδαλο των Panama Papers όπου εμπλέκεται το όνομά του και κυρίως αυτό του εκλιπόντα πατέρα του.

Οι Βρετανοί διαδήλωσαν έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ απαιτώντας την παραίτησή του.

Ωστόσο ο Ντέιβιντ Κάμερον ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη για όσα συνέβησαν και δήλωσε προς τους συγκεντρωμένους «δεν ήταν μια σπουδαία εβδομάδα αυτή. Ξέρω ότι θα έπρεπε να είχα διαχειριστεί καλύτερα αυτήν την υπόθεση, μην κατηγορείτε τους συμβούλους μου, το λάθος είναι δικό μου, πήρα το μάθημά μου».

 

Εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για την άσκηση μιας καταστροφικής επικοινωνιακής πολιτικής, ο ηγέτης των Συντηρητικών είχε διαβεβαιώσει ότι δεν έκανε τίποτε παράνομο και ότι πάντοτε πλήρωνε τους φόρους του.

Αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές ωστόσο δεν πείσθηκαν από τις δηλώσεις μετανοίας του Βρετανού πρωθυπουργού ζητώντας την παραίτησή του. «Κάμερον πρέπει να φύγεις» και «Κλείστε τους φοροπαράδεισους» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, ορισμένοι φορώντας καπέλα Παναμά.

«Ο πρωθυπουργός έχασε την εμπιστοσύνη των Βρετανών», σχολίασε χθες βράδυ ο ηγέτης της Εργατικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν, χωρίς ωστόσο να ζητήσει την παραίτησή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here