Καμίνης- Μπουτάρης ηγούνται του Κινήματος υπέρ του ΝΑΙ

0
14

 

Οι κ. Καμίνης και Μπουτάρης αναλαμβάνουν πρωτοβουλία, μαζί με άλλες προσωπικότητες από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, το χώρο των τεχνών, της εκπαίδευσης, των επιστημών, υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ.

Θα συγκροτηθεί μάλιστα και επιτροπή που στόχο θα έχει να εξηγήσει στον κόσμο πόσο καταστροφικές συνέπειες θα είχε για τη χώρα η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή.

Ο Δήμαρχος της Αθήνας κ. Καμίνης είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή: «Είμαστε εμείς, οι οποίοι θέλουμε να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Γιατί, μη γελιόμαστε, το δημοψήφισμα ουσιαστικά αυτό το αντικείμενο έχει. Και δεν μπορεί να έχει άλλο, γιατί το έγγραφο για το οποίο υποτίθεται ότι συζητάμε και επί του οποίου θα διαξαχθεί το δημοψήφισμα, ουσιαστικά δεν υπάρχει. Νομικώς δεν υφίσταται. Και βεβαίως μιλάμε για ένα δημοψήφισμα το οποίο είναι ντροπή για το δημοκρατικό πολίτευμα. Είναι ντροπή. Ο λαός φυσικά και αποφαίνεται.»

Και συνέχισε: «Το ζήτημα όμως είναι κάτω από ποιες συνθήκες. Υπό το κράτος ενός φόβου και ενός πανικού. Είναι δυνατόν να πάμε να αποφασίζουμε για τις επόμενες δεκαετίες της χώρας με τον κόσμο να τρέχει στα ΑΤΜ, στα σούπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα; Η κυβέρνηση, έχει εξηγήσει στον κόσμο τι σημαίνει το «ΟΧΙ», το οποίο μας ζητάει να ψηφίζουμε; Αν πάμε στο «ΟΧΙ», το οποίο σημαίνει ρήξη με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, θα ανοίξουν την επόμενη Δευτέρα οι τράπεζες; Αυτό δεν το λέω για να μεγιστοποιήσουμε το φόβο των ανθρώπων αλλά είναι για να πούμε ότι πάμε σε ένα δημοψήφισμα κάτω από συνθήκες, που το επαναλαμβάνω, είναι ντροπή για τη δημοκρατία».

Ο κ. Καμίνης, κάλεσε μάλιστα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλο να αναλάβει πρωτοβουλία προς κάθε κατεύθυνση και να καλέσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να συζητήσουν.

«Είναι δυνατόν να πηγαίνει η χώρα αυτή τη στιγμή στο γκρεμό και να μην μπορεί να μιλήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρωθυπουργό;» αναρωτήθηκε ο Δήμαρχος της Αθήνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here